Enter your keyword

Implanteerbare Contact Lens

Ontdek een nieuwe wereld

ICL is een implanteerbare contactlens die in het oog wordt geplaatst om het zicht te corrigeren.
Deze lens wordt tussen de natuurlijke lens en de iris geplaatst.  Deze lens wordt onder druppelverdoving geplaatst achter de pupil. Eenmaal geïmplanteerd blijft de lens een leven lang zitten.
Het materiaal is zeer biocompatibel en wordt door het lichaam niet als een vreemd voorwerp aanzien. De lens verschuift niet en zorgt voor een uiterst nauwkeurige correctie en kwaliteit van uw zicht.
Hoewel ICL bedoeld is voor permanente plaatsing in uw oog is één de belangrijkste voordelen van de lens dat ze, indien nodig, eenvoudig kan worden verwijderd en/of vervangen. Naarmate we ouder worden verandert ons zicht en bestaat de kans dat u cataract (staar) ontwikkelt. Wanneer dit gebeurt wordt de ICL verwijderd zonder hierbij de structuur van het oog te veranderen.

Het herstel na de slechts 15 tot 20 minuten durende behandeling en implantatie van ICL is snel en pijnloos. De meeste mensen ervaren doorgaans nog de dag van de operatie een verbeterde zichtkwaliteit.

Een behandeling met ICL veroorzaakt geen droge ogen. Indien u last heeft van droge ogen kan dit voor de beste keuze zijn voor zichtcorrectie.

De ICL is ontworpen voor de correctie/reductie van:
– myopie bij volwassenen, van 21 tot 60 jaar oud, variërend van -0.5 Dioptrie tot -20.0 Dioptrie met of zonder astigmatisme tot 6.0 Dioptrie en
– hyperopie bij volwassenen, van 21 tot 45 jaar oud, met hyoperopie variërend van +0.5 dioptrie tot +16.0 dioptrie met of zonder astigmatisme tot 6.0 Dioptrie.

Hoe verloopt de behandeling?

Zoals voor alle oogoperaties geldt is het belangrijk dat u na de operatie niet zelf naar huis rijdt. U krijgt immer een verdoving om het ongemak tijdens de ingreep te minimaliseren. Het type verdoving wordt samen met u besproken tijdens een vooronderzoek.

Tijdens de operatie maakt de oogchirurg minuscule incisies in de rand van het hoornvlies. Doorheen deze incisies wordt de lens in het oog geïmplanteerd en vervolgens gepositioneerd.
De opgevouwen lens wordt met uiterste precisie in uw oog aangebracht en achter de iris geplaatst. De volledige behandeling duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Omdat de incisies heel klein zijn herstellen ze op een natuurlijke manier: zeer snel en zonder hechtingen.

Na de operatie en de volgende dagen maakt u gebruik van oogdruppels om een infectie of ontsteking te voorkomen. Een zestal uur na de ingreep wordt een eerste controle gepland. Ook voor deze eerste controle voorzie je best een chauffeur gezien je zicht nog niet optimaal is.
Een laatste controle zal ongeveer 1 maand na de ingreep plaatsvinden.

Meer info

Website ICL Patiëntenbrochure ICL

Lensvervanging door middel van femto laser

Hebt u een bril nodig om te lezen én om ver te kijken dan kan u opteren voor een multifocale lensimplant. Hierbij wordt de natuurlijke lens verwijderd zoals bij een cataractingreep.
Deze ingreep wordt eveneens met de Femto Laser uitgevoerd. Meer info kan je hier terugvinden.