Enter your keyword

Wijnegem

Welkom

Update Covid-19, 29 april 2020

Niet-dringende medische hulp wordt terug toegelaten vanaf 4 mei.

Had u een afspraak die geannuleerd werd omwille van corona?
Als uw afspraak in de Oogkliniek werd geannuleerd omwille van de coronamaatregelen, zal u door één van onze medewerkers gecontacteerd worden om een nieuwe afspraak te maken. U hoeft daar zelf niets voor te ondernemen. Lees wel aandachtig onderstaande richtlijnen voor u naar uw nieuwe afspraak komt.

Had u geen afspraak, maar wil u er één maken?
Wij zijn vanaf 4 mei telefonisch bereikbaar voor nieuwe afspraken. We doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen, maar we vragen begrip voor het feit dat de telefoonlijnen druk bezet kunnen zijn.

Zijn er voorzorgsmaatregelen waarmee ik rekening moet houden?
Ja. Om uw veiligheid, die van andere patiënten en onze medewerkers zo goed mogelijk te bewaken, vragen we volgende richtlijnen goed te lezen voor u naar uw afspraak voor raadpleging of chirurgische ingreep komt.

Heeft u symptomen van Covid-19?
Als u een van volgende Covid-19 symptomen heeft, dient u uw afspraak telefonisch te annuleren: hoest, grieperig gevoel, koorts, kortademigheid, niezen, neusloop, keelpijn, spierpijn, hoofdpijn, recent contact met een bewezen Covid-19 patiënt of als u in een instelling verblijft met een vermoeden of bewezen Covid-19 uitbraak.

Mag ik een begeleider meebrengen?
Als u een afspraak heeft voor een chirurgische ingreep mag u één begeleider meebrengen.
Als u op raadpleging komt, kom dan alleen. Als dat niet mogelijk is, breng dan ten hoogste één begeleider mee. Kinderen mogen door één volwassene begeleid worden.

Is een mondmasker verplicht?
Zowel u als uw eventuele begeleider dragen verplicht een mondmasker.
Bij voorkeur draagt u uw eigen mondmasker, zo niet kan u bij inschrijving een mondmasker kopen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn niet verplicht een mondmasker te dragen.

Waar meld ik me aan?
Patiënten voor een chirurgische ingreep nemen plaats op de stoelen net voor de ingang van de Oogkliniek (route 82). U wordt daar opgehaald door een van onze medewerkers.
Patiënten voor raadpleging melden zich aan de balie van de Oogkliniek of de praktijk.
Om de wachtzaal niet te overbelasten vragen we “just in time” aanwezig te zijn.
Om te vermijden dat u tweemaal aan de balie moet passeren, zullen we uw raadpleging reeds afrekenen bij inschrijving. Wij vragen uitdrukkelijk om enkel elektronisch te betalen. U kan met Bancontact of met Payconiq betalen in al onze campussen.

Kan ik het ziekenhuis zonder meer betreden?
Neen, als u een afspraak heeft bij de oogarts voor raadpleging of een chirurgische ingreep in het AZ Monica ziekenhuis dient u zich verplicht vanaf 48 uur en ten laatste 24 uur voor de afspraak te registreren via https://toegang.monica.be/
Als u de vragen op het online formulier beantwoordt, ontvangt u een digitale toegangspas voor het ziekenhuis. Ook een eventuele begeleider dient zich te registreren.
Als u op één van de vragen “ja” antwoordt, neem dan telefonisch contact met ons op. De toegang tot het ziekenhuis kan u geweigerd worden.

Voor een afspraak in één van onze praktijken buiten het ziekenhuis, is de digitale registratie niet nodig, maar wel gelden alle andere hierboven beschreven voorzorgsmaatregelen.

We kijken uit naar uw bezoek!

Het Oogkliniek-team

Campus Wijnegem

Turnhoutsebaan 412
2110 Wijnegem
Tel. 03 354 14 00

Raadpleging uitsluitend na telefonische afspraak op het nummer 03 354 14 00.

Oogartsen

  • medische retina beeldvorming
  • medische retina laserbehandeling
  • cataractheelkunde
  • glaucoom
  • intravitreale injecties
LG_1
  • algemene oogheelkunde
  • cataract
  • glaucoom
  • afwijkingen aan het hoornvlies
AS_1

Komende van noord-Antwerpen, Breda E19
Op de ring van Antwerpen, richting Turnhout volgen en vervolgens afrit nr 18 nemen (Mortsel-Wijnegem). Rond punt links volgen richting Makro (=2e afslag rond punt). Aan het kruispunt van Makro en Shopping rechtsaf gaan. U blijft de Turnhoutsebaan volgen tot aan de marktplaats van het dorp van Wijnegem. De praktijk bevindt zich recht over de markt. Parking is ruim aanwezig op de marktplaats.

Komende van Brussel E19
Craeybeckxtunnel richting Breda volgen, vervolgens op de ring van Antwerpen, richting Turnhout volgen en nadien afrit nr 18 nemen (Mortsel-Wijnegem). Rond punt links volgen richting Makro (=2e afslag rond punt). Aan het kruispunt van Makro en Shopping rechtsaf gaan. U blijft de Turnhoutsebaan volgen tot aan de marktplaats van het dorp van Wijnegem. De praktijk bevindt zich recht over de markt. Parking is ruim aanwezig op de marktplaats.

Komende van Gent en zuid-Antwerpen E17
Op de ring van Antwerpen, richting Turnhout volgen en afrit nr 18 nemen (Mortsel-Wijnegem). Rond punt links volgen richting Makro (=2e afslag rond punt). Aan het kruispunt van Makro en Shopping rechtsaf gaan. U blijft de Turnhoutsebaan volgen tot aan de marktplaats van het dorp van Wijnegem. De praktijk bevindt zich recht over de markt. Parking is ruim aanwezig op de marktplaats.

Komende van Turnhout E314, Hasselt E313
Afrit nr 18 (Mortsel-Wijnegem). Aan het einde van de afrit neemt u rechtsaf, richting Makro en Shopping. Aan het kruispunt van Makro en Shopping rechtsaf gaan. U blijft de Turnhoutsebaan volgen tot aan de marktplaats van het dorp van Wijnegem. De praktijk bevindt zich recht over de markt. Parking is ruim aanwezig op de marktplaats.